Hirdetés

Az iLife-ra támad az új Live Essentials



|

Egyre több információ derül ki a Live Essentials megújuló programjairól. A Microsoft az Apple iLife-ot támadja.

Hirdetés

Miután a Microsoft már korábban bemutatta, hogy miként fog kinézni az új Live Messenger kliens oldali azonnali üzenetküldő, és az átalakuló Hotmail levelezőrendszer, a sajtó munkatársai számára a tegnapi napon több részletet is elárult a megújuló Live Essentials programcsomagról. A terítéken ezúttal a Wave 4 eddig elfeledett alkalmazásai szerepeltek: a Live Fotótár (Photo Gallery), a Live Movie Maker, a Live Mail és a Live Sync.

 

 



A korábban Steve Ballmer által már bemutatott Messengerhez hasonlóan a fent említett programokban közös, hogy a redmondi szoftvercég leginkább Windows 7-re optimalizálta azokat, azaz míg a programok Vistán futtathatóak lesznek, az XP felhasználói a jövőben csak a jelenleg érvényben lévő Wave 3 verziókat használhatják majd. Így nekik le kell mondaniuk a megújuló Live Messenger, Mail, Writer, Fotótár, Movie Maker, Családbiztonság és Live Sync megoldásokról, valamint a Toolbar helyére lépő Bing Bar eszköztárról.

Mint fentebb is írtuk, a Microsoft csupán négy újabb kliens oldali programjáról rántotta le a leplet, így valószínűsíthető, hogy a Writer (Szerkesztő) és a Családbiztonsági tekintetében nem várhatóak fontosabb fejlesztések. Ezek után nézzük, hogy a tegnap bejelentett 4 kliens oldali alkalmazásnál mit tartott fontosnak kiemelni a redmondi szoftvercég.

Újdonságok alkalmazásonként:

Live Fotótár:

- A Photo Fuse segítségével a felhasználók kombinálhatják különböző fotók részeit, hogy egy tökéletes képet alkossanak meg
- Az új arcfelismeréssel egyszerűbb lesz az ismerősök között keresni
- Képjavítás egyetlen kattintással
- Egyszerűbb navigálás a szalaggal

 

 



Live Movie Maker:

- A felhasználók öt beépített témát alkalmazhatnak diavetítéseikre, illetve mozgóképeikre. A programban összesen 60 átmenet, 20 vizuális és 20 szöveg effektus, valamint 5 főcím és zenei hatás található meg.
- A videók HD minőségben (720p és 1080p) is publikálhatók lesznek, amit azonnal optikai lemezre is lehet írni a Windows DVD Maker közreműködésével
- Egyszerű publikálás a YouTube, a Facebook, a Flickr és a Windows Live Skydrive oldalaira

Live Mail:

- A kliens oldali levelező rendelkezni fog a Hotmail több újdonságával is. Így lehetővé válik az azonnali üzenetküldés a Live Mail felületén, a levelek párbeszédként való megjelenítése (az Outlook 2010-hez hasonlóan), valamint a Skydrive segítségével a felhasználói akár 10 gigabájtnyi fényképet is elküldhetnek egyetlen üzenetben (ami látszólag egy Skydrive oldal hivatkozás a küldését jelenti).
- A Naptár a beérkező üzenetek elhagyása nélkül is megtekinthető lesz



Live Sync:

- A szinkronizáció a számítógép kikapcsolásakor sem szakad meg, a gép kivár a leállással, míg a Sync elvégzi a dolgát
- A Live Mesh-hez hasonlóan az aktív gépekhez csatlakozhatnak majd a felhasználók a devices.live.com oldalon

 

 



A sajtóeseményen több beszámoló szerint a Microsoft a Live Essentials programcsomagját a Mac iLife megoldással állította szembe. A redmondi szoftvercég elmondása szerint ugyanis egy Mac-PC vásárlási dilemma esetén komoly érv lehet a szoftvercsomagjuk, mivel annak használata teljes egészében ingyenes, míg az Apple termékéről ugyanez nem mondható el. Ha a szoftvereket nézzük, akkor valamilyen szinten jogos lehet a párhuzam. A Messengerrel szemben az iChat áll, míg a Fotótárnak az iPhotoval, a Movie Makernek az iMovie-val, a Live Mailnek az Apple Maillel, a Writernek az iWebbel, a Csalábiztonságnak pedig a Mac OS X Szülői felügyelettel kellene megküzdenie. Egyedül az Apple GarageBand a fekete bárány, ami még nem kapott Microsoftos kihívót. A redmondi szoftvercég ezért azt tanácsolja: a vásárlók hasonlítsák össze a két szoftvercsomagot - amit szakértőik már egy sajátos válogatás alapján megtettek -, hogy megfelelő döntést tudjanak hozni a rendszer kiválasztásakor. A kérdés már csak az, hogy a Live Essentials, vagy ellenkezőleg az iLife mennyit nyomhat a latba ekkor? Valószínűleg nem sokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.