Hirdetés

Az Infineon önállósítaná memóriagyártását



|

Hirdetés

A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó vállalat részvényeinek árfolyamát.

A befektetők számára azért jelenthet jó hírt a divízió leválasztása, mert a memóriapiac igen turbulens, az Infineon pedig jelenleg nagyon ki van téve a piaci változásoknak. Noha a cég kitűzött célja, hogy egyre inkább függetlenítse magát a memóriagyártástól és -értékesítéstől, a bevételek mintegy 40 százaléka továbbra is ebből a termékszegmensből származik.

A német WirtschaftsWoche gazdasági lap az Infineon egyik szóvivőjét idézi, aki szerint "a cég továbbra is vizsgálja az összes lehetséges lépést a memóriagyártó részleggel kapcsolatban". A DRAM-üzletág önállósításának gondolata eredetileg Ullrich Schumacher elnök-vezérigazgató ötlete volt, ő azonban már tavaly márciusban távozott az Infineontól.

A divízió önállósításával kapcsolatos pletykák már évek óra keringenek szakmai körökben, jól értesült források már többször tudni vélték, az Infineon mit lép az ügyben, a vállalat azonban eleddig semmilyen lépést nem tett. Most a felügyelőbizottság egy magát megnevezni nem kívánó tagja szivárogtatta ki azt az értesülést, amely szerint gőzerővel folynak a memóriagyártó részleg leválasztásával kapcsolatos előkészítések, az év végére pedig akár megtörténhet az önállósítás is. A vállalat szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést.


Wolfgang Ziebart elnök-vezérigazgató júliusban egy interjúban még cáfolta hogy az Infineon a részleg önállósítására készülne, azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hosszabb távon erre sor kerüljön. A Süddeutsche Zeitung értesülései szerint a német cég a tajvani Nanya Technologies-zel közös vegyesvállalatot hozna létre a memóriachipek gyártására és a két cég már előzetes egyeztető tárgyalásokat is folytatott az üggyel kapcsolatban.

A WirtschaftsWoche szerint az sem kizárt, hogy a memóriagyártó üzletág leválasztása után az Infineon fennmaradó részét ismét a Siemens irányítása alá vonnák. Amint az ismert, az Infineon a Siemens egykori chipgyártó üzletágának önállósításából jött létre még 1999-ben. Az Infineon Technologies a memóriachipek mellett többek között vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs chipeket, biztonsági megoldásokat, érzékelőket, mikrokontrollereket, valamint autóipari berendezésekbe szánt alkatrészeket gyárt és forgalmaz.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.