Hirdetés

Az Infineon tovább növelné a memóriaárakat



|

Hirdetés

Schumacher tehát értelemszerûen örül annak, hogy egyes DRAM memóriachipek ára nagyon rövid idõ alatt több mint háromszorosára nõtt, azonban hozzátette, hogy még a mostani, viszonylag magas memóriaárak sem akkorák, hogy teljes mértékben ellentételezni tudnák a memóriachipek és memóriamodulok rendkívül magas gyártási költségeit. Éppen ezért az Infineon azt tervezi, hogy kiárusítja raktárkészleteit, ily módon megpróbálja egyre feljebb verni a memóriamodulok árait, ami szakértõk szerint nagyon könnyen sikerülhet is a német cégnek, vagyis akár már a jelenlegi negyedévben újabb jelentõs mértékû memória árnövekedésre számíthatunk.

"2002 elsõ félévében megpróbáljuk normalizálni a raktárkészleteinket, és abban reménykedünk, hogy a memóriamodulok iránti kereslet növekedésével fokozatosan növekednek majd a memóriák árai, ehhez azonban úgy vélem az is elengedhetetlen, hogy a számítástechnikai piac magához térjen, és kilábaljon az immár huzamosabb ideje tartó válságból" - nyilatkozta a napokban újságírók körében Schumacher.

Schumacher elmondta, hogy míg novemberben egy 128 megabites DRAM memóriachip kevesebb mint 1 dollárba került, addig manapság egy ilyen memóriachip a legjobb esetben is 3 dollárba kerül, vagyis a memóriapiac ezen szegmensében pár hónap alatt háromszorosára növekedtek az árak. Az Infineon Technologies-nak egyébként állítólagosan "valamivel több mint 3 dollárba" kerül egy darab 128 megabites SDRAM memóriachip elõállítása, ami azt jelenti, hogy az Infineon még a jelenlegi magas memóriárak mellett is veszteségesen gyártja az ilyen chipeket. Schumacher arról is beszámolt, hogy az Infineon a közeljövõben tervezi a 0,14 mikronos gyártási technológiák bevezetését, mely lépéstõl a cég elsõszámú embere azt várja, hogy a memóriachipek gyártási költsége átlagosan 30 százalékkal fog csökkenni. Az Infineonról egyébként tudni kell, hogy 2001 harmadik negyedévéig mintegy 460 millió dolláros veszteséget termelt, majd a memóriaárak negyedik negyedévbeli növekedését követõen a cég vesztesége pillanatokon belül 291 millió dollárra csökkent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.