Hirdetés

Az Infinium ingyen kínál konzolt játékszolgáltatásához



|

Hirdetés

Az Infinium a hét folyamán az E3 konferencián mutatja be a konzolt, miután elmaradt a tervezett béta teszt és az eredetileg az első negyedévre ígért indítás is. A januári CES látogatói nagyon csalódottan vették tudomásul, hogy a cég csak egy nem működő konzolt állított ki. A Phantom hardver egy webdoboz 40 gigabájtos merevlemezzel, amely TV készülékhez csatlakoztatható és széles sávon kapcsolódik az internetre. Az előfizetési díj havi 30 dollár, amelyhez ingyen játékok, illetve megvásárolható vagy bérelhető játékok tölthetők le. A konzol 199 dollárért meg is vásárolható, amit a cég visszatérít, ha az előfizető két évig az ügyfele marad. Összehasonlításképpen, a Microsoft Xbox Live szolgáltatása az első 12 hónapra 70 dollár, amit ezután évi 50 dollárért meg lehet újítani. A konzol ára jelenleg 150 dollár, ami a 2001 novemberi induló árnak pontosan a fele.




A Phantom hardvert a tajvani Biostar Microtech cég gyártja. A készülék rendszermemóriája 256 megabájt, és az AMD Athlon XP 2500+ központi és az Nvidia GeForce FX 5700 Ultra grafikus, valamint nForce 2 Ultra 400 platform processzorára épül. Az eszközhöz „játékpad’, egér és a Phantom Lapboard jár, amely a billentyűzetre és egérre hangszerelt játékok kezelését könnyíti meg. A letöltött játékokat a merevlemez tárolja, de a szolgáltatás felügyeli. Ha a merevlemez a kapacitása határát közelíti, a legritkábban használt játékokat eltávolítják, de azonnal visszatöltik, ha a felhasználó játszani akarja.



Jason Armitage, az IDC elemzője szerint kérdéses az üzleti modell logikája, miután szinte semmit nem tudni a szolgáltatásról, ráadásul a 40 gigabájtos merevlemez drága hardvert feltételez, hogy csak úgy ingyen osztogassák.

Kevon Bachus, a Microsoft Xbox csapatának alapító tagja januárban igazolt át az Infiniumhoz, akkor maga is elismerte, hogy az akkor még csak prototípusban létező szolgáltatáshoz a cégnek még azonosítania kell a célba vett felhasználói kört.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.