Hirdetés

Az InnoCentive összehozza



|

Hirdetés

Üzleti modelljéhez a Vadnyugatról merítette az ihletet, amikor „a serif úgy szerzett segítséget, hogy mindenkit kinevezett serifhelyettesnek”.

A serif ebben az esetben a „kereső” cég, aki kutatási problémáját kirakja az InnoCentive webhelyére, a serifhelyettesek pedig profi és amatőr kutatók a világ minden tájáról, akiket a cég „megoldóknak” nevez. A céget 2001 nyarán az Eli Lilly vegyipari óriás hozta létre, s Darren Carroll vezérigazgató szerint az idei év végéig „jóval több” mint 30 „kereső” céget fog nyilvántartani ügyfelei sorában. E cégeknek tagsági díjat kell fizetniük, ennek fejében közzétehetik biológiai és kémiai tárgyú kutatási-fejlesztési problémáikat („kihívásaikat”, az InnoCentive szóhasználatával) az InnoCentive webhelyén - a „megoldó” számára nyereséges a dolog, hiszen akár 50 ezer dollárt is fizet egy „kereső”, aki ugyanakkor szolgáltatási díjat is fizet az InnoCentive-nek, ha megszületik a megoldás. A cég ügyfeleinek többsége ragaszkodik a névtelenséghez, így a kutatási problémák a cég megnevezése nélkül kerülnek ki a webhelyre.

Az InnoCentive egyik első ügyfele a Procter & Gamble volt, amely azóta is rendszeresen igénybe veszi a cég szolgáltatását. Larry Huston, a cég kutatási-fejlesztési igazgató elmondta, sok problémát nehéz házon belül megoldani, ilyenkor folyamodnak az InnoCentive kínálta megoldáshoz. „Az első problémánkat egy észak-karolinai ügyvéd oldotta meg, aki nappal szabadalmi joggal foglalkozik, este pedig otthon vegyészkedik, miközben a felesége romantikus lektűröket olvas. A második problémánkat egy spanyol egyetemista, a harmadikat egy férfi az indiai Bangalore-ból, a negyediket pedig egy szabadúszó vegyész-tanácsadó”, magyarázta Huston.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.