Hirdetés

Az Intel 1,5 milliárd dollárt fektet egy németországi chipgyárba



|

Hirdetés

Az új 1,5 milliárd dolláros tőkével létrehozott cég a hangzatos Communicant Semiconductor Technologies AG névre hallgat, s az Intel mellett a másik két fő befektető az IHP, azaz Institut für Halbleiterphysik (Félvezető-fizikai Intézet), illetve a pénz nagy részét prezentáló Dubai Emirátus. Az üzem célja, hogy a mobilkommunikációs eszközökbe gyártsanak chipeket. Ehhez az arab pénzt az Intel 0,18 micronos CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) technologiájával és az IHP szilícium-germanium-szén technológiájával kombinálják. A termelés előreláthatólag 2003 első felében indul meg, s havi 30 ezer „félvezetőkekszet” állítanak elő. [IDG.net]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.