Hirdetés

Az Intel bemutatta első szórakoztató számítógépét



|

Hirdetés

A digitális fényképezőgépek, MP3 lejátszók, CD és DVD lejátszók, digitális televíziók, videófelvevők és más digitális eszközök szárnyaló eladási mutatói jelzik a digitális szórakoztatás jelentőségét. Azon felhasználók, akik a digitális tartalmakat otthoni tévéiken vagy egyéb eszközeiken szeretnék lejátszani, most egy új kategóriát fedezhetnek fel: a szórakoztató számítógépet (Entertainment PC - EPC).

A digitális otthon "parancsközpontját" úgy tervezték, hogy elférjen a szórakozatóelektronikai állványon és egy távirányító segítségével, együttműködjön a televízióval. Az EPC kombinálja az otthoni audio és videó eszközök funkcionalitását a nagy teljesítményű multimédiás komputer képességeivel.

Az egyszerűen kezelhető EPC a digitális tartalmat egy központi helyen tárolja, amely távirányítóval vagy vezeték nélküli billentyűzettel érhető el. Az EPC kombinált CD és DVD-lejátszóként, felvevőként, FM rádióként, zenei szerverként és videófelvevőként funkcionál majd. A szélessávú csatlakozás által az EPC egy igény-alapú szórakoztató tárolóvá válik, amelyről a felhasználók a legújabb mozifilmeket, zenéket, híreket és egyéb tartalmat is letölthetnek.

"Az EPC egy digitális filmtár, zenei gyűjtemény, fényképgyűjtemény és játékterem egyben" - mondta Crooke, az Intel Desktop marketingért és stratégiai tervezésért felelős igazgatója. "Az EPC által a kiváló minőség élményében lehet része otthon, akár a kedvenc karosszékéből."

A HT-technológiát támogató, Intel Pentium 4 processzorra és Intel 915 Express lapkakészletre épülő, nagyteljesítményű EPC képes egy időben több feladatot elvégezni, például DVD lejátszást, miközben egy élő TV-programot rögzítünk, vagy egy interaktív játék futtatását, miközben a háttérben filmet töltünk le.




A jelenleg már több gyártónál elérhető EPC csak egy az elmúlt időszak jelentős újításai közül. A többi új termék közé tartoznak a legújabb Intel Centrino mobil technológiára épülő szórakoztató notebookok, illetve az Intel XScale processzorra épülő hordozható médialejátszók.

A felhasználók ezen innovatív termékeket az Intel Digitális Élet kiállításán tekinthetik meg. A résztvevők megismerhetik a digitális életmódot, digitális otthoni filmeket és fényképeket nézhetnek meg, vagy akár vezeték nélküli játékokat játszhatnak hatalmas plazmaképernyőn.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.