Hirdetés

Az Intel csökkentené a bootolási időt



|

Hirdetés

Az új megoldás kódneve Robson lett, és első szinten a hordozható számítógépek piacára szánják. A technológia lényege egy 64MB és 4GB között méretezhető flash tárhely, melybe a bootoláskor főleg a háttérben futó programok kerülnének, tehermentesítve ezzel a lassabb elérésű merevlemezeket.

Bár a szoftvert az Intel maga fejlesztette, a flash chipeket más gyártók, leginkább a Samsung vagy a Toshiba szállítja majd. A Samsungnak egyébként már van tapasztalata ezen a téren, hiszen a Microsofttal karöltve már részt vett egy hasonló fejlesztésben: az 1 gigabites NAND chipekből épített, 1GB kapacitású "mobil merevlemez-pótlót" 2005 áprilisában mutatták be. A Gigabyte szintén előállt már egy i-RAM nevű termékkel, mely egy PCI slotba illeszthető, DDR memóriákból felépített tárolóegység volt. Ezek a korábbi megoldások még nem könyvelhettek el nagyobb piaci sikert... Talán most az Intelnek sikerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.