Hirdetés

Az Intel és a TI licenszelte az ARMv6-ot



|

Hirdetés

, valamint a Texas Instruments licenszelték a társaság új ARMv6 architektúráját. A két chipgyártó már korábban is az ARM partnere volt, a megújított licensszel azonban mind az Intel, mind a TI hozzáférést nyert az új ARMv6-hoz is. Az Intel az új processzormagot XScale processzoraiban szeretné majd felhasználni, amelyek ezáltal nagyobb teljesítményre lesznek képesek, fogyasztásuk ugyanakkor tovább csökkenhet. Mindez elsősorban a valósidejű audió és videó alkalmazások futtatásakor lehet fontos. Az ARMv6 javított adatszinkronizációval és megosztott memória menedzsmenttel rendelkezik, valamint bonyolultabb operációs rendszerek futtatására is alkalmas.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.