Hirdetés

Az Intel kivásárolt egy lapkagyártót



|

Hirdetés

Az Intel szóvivője szerint a csendben megkötött üzlet, amely október 31-én zárult le, lehetővé teszi, hogy az Intel gyorsabban léphessen be a vezetéknélküli hálózati lapkák piacára. A cégnek tervei vannak a Mobilian termékeivel, különösen a lapkakészlettel, amely integrált WLAN-t és Bluetootht kínál a különböző számítási platformok számára, jelesen a vezetéknélküli kézi eszközök számára. A lapkakészlet lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon felhasználója a Buetooth technológia segítségével hanghívásokat bonyolítson, és a WLAN technológiával adatokat továbbítson vezetéknélküli kapcsolaton. Az ügylet részleteiből annyi került nyilvánosságra, hogy a Mobilian 70 alkalmazottja oregoni és kaliforniai irodájában az Intel vezetéknélküli hálózati csoportjához csatlakozik.

Az elemzők szerint azért volt okos döntés a Mobilian megvásárlása, mert komoly a kereslet a buetoothos készülékek iránt a piacon a technológia kis energiaigénye miatt, szemben a Wi-Fi nagy energiafogyasztásával. Miután az Intel deklaráltan be kíván törni lapkakészleteivel a mobiltelefon piacra, a sikerhez szükség van a Bluetooth támogatására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.