Hirdetés

Az Intel még tovább lép a miniatürizálásban



|

Hirdetés

A részleteket a decemberi IEEE (International Electronic Device Meeting) szakkonferencián, San Francisco-ban fogják nyilvánosságra hozni. Az első termékeke, amelyek az új eljárással készülnek, valamikor 2001 vége felé kerülhetnek piacra. Az Intel bejelentése szerint a nagyteljesítményű Pentium III, Pentium 4 és Itanium chipeket szinte bizonyosan a 0,13-as eljárással fogják gyártani. Pillanatnyilag a nagyteljesítményű chipek gyártásban a 0,18 mikronos technológiát alkalmazzák.

Az új processzor architektúrák bevezetése érdekében az Intel együtt fog működni az IBM-mel, a Motorolával és az AMD-vel is, amely az egyetlen gyártó, amely az alumínium helyett a sokkal megbízhatóbb rezet használja a nagysebességű elektronikus morzsák előállításához. Az AMD azonban bejelentette, hogy 2002 előtt nem tervezi, az áttérést a 0,13-as technológiára. Az új technológia újabb milliónyi tranzisztor elhelyedzését teszi lehetővé ugyan akkora felületen, s ez az Intel szakértői szerint akár további 1 GHz sebességnövekedést is eredményezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.