Hirdetés

Az Intel nem vonul ki Izraelből



|

A napokban tévesen terjedt a médiában, hogy Izrael akciói miatt az Intel kivonul onnan a befektetésével.

Hirdetés

Az Intel még májusban jelentette be, hogy közel 6 milliárd dollárt fektetnek egy lapkákkal foglalkozó üzemükbe, amely Dél-Izraelben található. Tegnap az újságokhoz egy olyan sajtótájékoztató érkezett, amely szerint az Intel meggondolta magát, és inkább kivonja a befektetéseit Izraelből, amiért az az elmúlt hetekben támadásokat folytat Gáza ellen. 

Hirdetés

A sajtóanyag szerint az, hogy Izrael támadása mennyi életet követelt, illetve az elmúlt években hogyan vonták blokád alá az ottani embereket; olyan dolgok, amelyeket az üzleti világ vezetői többé nem hagyhatnak figyelmen kívül. Azóta kiderült, hogy a szétküldött sajtóanyag hamisítvány volt, és nincs köze az Intelhez. 

A közleményt egy Nick Veritas álnevű férfi terjesztette el, lemásolva az Intel sajtószokásait, és az ügyvezetőtől korábbi hangzatos nyilatkozatokat csempészve az anyagba. Az Intel hivatalosan is megerősítette, hogy nem volt közük a hamis közleményhez, és, hogy annak a tartalma hamis. 

A Nick Veritas álnév mögött működő férfi azt reagálta a történtekre, hogy a célja az volt, hogy megmutassa: nincs kapcsolat aközött, amit a vállalatok mondanak és tesznek az üzleti felelősség és az emberi jogok kapcsán. Azt is mondta, hogy nem fedi fel a valódi kilétét, és nem az Intel alkalmazottja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.