Hirdetés

Az Intel új lapkakészletei



|

Hirdetés

Az új lapkakészletekre épülő rendszerek és alaplapok már megjelentek az üzletekben, áruk csak kicsit magasabb a jelenlegi termékekénél.

„Évek óta ez a legkiterjedtebb és legambiciózusabb fejlesztésünk a PC platformon”, fogalmazott William M. Siu, az Intel asztali platformok csoportjának alelnöke a San Francisco-i bemutatón. A lapkakészletek az Intel jelenlegi asztali processzor családjait, így a Pentium 4 családot támogatják.

A 915G és 915P lapkakészlet (kódnevük Grantsdale) az átlagos fogyasztói és üzleti PC-kbe kerülnek, ahol a jelenlegi 865 lapkakészletet váltják ki, míg a 925XExpress (kódneve Alderwood) a játékokhoz használt PC-kben jelenik meg, kiváltva a jelenlegi 875 lapkakészletet.

Mindhárom lapkakészlet a PCI Expresst, a gyorsabb PCI buszt támogatja, amely a grafikát tekintve felülmúlja az AGP buszt, és végül kiváltja a jelenlegi PCI kártyahelyeket is. A lapkakészletek olyan új elemeket is bevezetnek, mint a gyorsabb kétcsatornás DDR2 memória támogatása, a jobb video képességeket kínáló harmadgenerációs integrált grafika, az Intel saját RAID verziója, a Matrix, valamint igény szerint a beépített vezetéknélküli hálózati képességek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.