Hirdetés

Az Intel újabb összegeket invesztál Írországba



|

Hirdetés

A pénzt 6000 négyzetméter csíramentes gyártóhelyiség létesítésére, valamint gyártóberendezések vásárlására fordítják az új Fab 24-2 és a már meglévő Fab 24 üzem számára, melyek már a legújabb 65 nanométeres technológia használatát teszik lehetővé. Az új modulok gyártása a tervek szerint 2005 első felében indul.

„A befektetéssel biztosítani akarjuk azt a gyártókapacitást, amellyel ki tudjuk elégíteni a felhasználói igényeket 2006-ban is”, indokolta a cég döntését Bob Baker, az Intel gyártástechnológiai csoportjának alelnöke. Az ír kormánnyal kötött újabb megállapodás állami támogatást és további kedvezményeket biztosít az Intel számára.

A cég 2004-re 3.6-4 milliárd dollár közötti összeget szán beruházásra, amiből az írországi projekt korai szakaszát is finanszírozzák. Az Intel 1989 óta körülbelül 6 milliárd dollárt fektetett be Írországba, ahol 4700 alkalmazottja dolgozik leixlipi telepén (Fab 10, Fab 14 és az új Fab 24 üzemekben).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.