Hirdetés

Az Internet Explorer 9 is WebM-képes lett



|

A Google kiadta a Microsoft böngészőjéhez írt WebM beépülőjének előzetesét.

Hirdetés

Nem sokkal az Internet Explorer 9 megjelenése után a Google kiadta a Microsoft legújabb böngészőjéhez készült WebM video beépülőjének technológiai előzetesét. A Windows 7 és Vista platformokra (az XP-t az IE9 sem támogatja) telepíthető kiegészítő segítségével az operációs rendszer felhasználói a Windows Media Player, a Windows Media Center és ami talán a legfontosabb, az Internet Explorer 9 böngészőben megtekinthetik a WebM formátumba kódolt videókat.

 

 



A Google lépésével immár majdnem mindegyik modern böngésző támogatja a keresőcég által fejlesztett, VP8 videó kodekre és Vorbis audiora épülő nyílt formátumot. A Firefox, az Opera és nem meglepő módon a Chrome fejlesztői ugyanis korábban már a böngészőbe implementálták a WebM támogatását. Az Internet Explorer 9 azonban a Windows Media Foundation API-n keresztül alapesetben csak a H.264 videókat támogatja, ám a kiegészítővel immár a Microsoft böngészője is WebM képessé vált, s így a Google betömte e nagy hézagot, ami a nyílt formátumának az elterjedését gátolta.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.