Hirdetés

Az IP-cím még nem személyi igazolvány szám



|

Egy bíró szerint a jogsértések bizonyításához cáfolhatatlan tényekkel kell előhozakodni.

Hirdetés

Gary Brown, a New York-i ítélőtábla egyik bírója pár nappal ezelőtt az alpereseknek kedvező ítéletet hozott egy csoportos letöltési perben, a felperes szerint a vádlottak illegálisan szerezték be és osztották meg a kiadó felnőtt tartalmait. Állításaikat az ilyen esetekben megszokott módon a torrentezők IP-címeinek bemutatásával próbálták alátámasztani.


A bíró ezen adatokat nem találta elég meggyőzőnek, állítása szerint ugyanis nem lehet automatikusan feltételezni, hogy az IP-címeket a kérdéses időpillanatokban valóban azon személyek használták, akik nevén az internet-előfizetés van - természetesen a kiadónak jogában áll megtámadnia a döntést, vagy perelhet egyénenként is.


A csoportos letöltési perek az utóbbi bő két évben váltak mindennapossá az Egyesült Államokban, a jogvédők és kiadók eddig körülbelül negyedmillió személyt állítottak pellengérre IP-címek alapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.