Hirdetés

Az iPod építője vezetheti a Google hardver-üzletágát



|

Tony Fadell a Nest felvásárlása után kötött ki a keresőcégnél.

Hirdetés

A The Information értesülései szerint Tony Fadell, a Nest volt alapító-vezérigazgatója vezetheti a Google hardver-üzletágát; az okostermosztát-gyártót a közelmúltban vásárolta fel a keresőcég 3,2 milliárd dollárért. A hírnek különös pikantériát kölcsönöz, hogy Fadell korábban az Apple egyik magas beosztású vezetőjeként az iPod fejlesztését irányította.

Hirdetés

A weboldal úgy tudja, hogy Sundar Pichai, az Android, a Chrome és a Google Apps fejlesztéséért felelős alelnöke „szinte teljesen lerombolta” a cég hardverfejlesztéssel kapcsolatos stratégiáját, hogy a lehető legnagyobb kreatív szabadságot biztosíthassa Fadell számára.

Szó, mi szó, van ok és lehetőség a változtatásra. A Google szinte alig foglalkozik hardvergyártással: a Nexus okostelefonokat és tableteket épp úgy, mint a chromebookokat más cégek szállítják. Page-ék gyakorlatilag csak a Chromebook Pixelt, a Chromecastot – és persze a Google Glass-t – gyártják „házon belül”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.