Hirdetés

Az iPod legyőzi a kék halált



|

Hirdetés

Welch szerint az iPod-alapú szoftver körülbelül egy óra alatt képes helyreállítani egy merevlemezt, amely után azonnal hozzáférhetővé válnak az olyan adatok, mint például a tárolt email üzenetek és a Lotus Notes. "Ez zene a füleimnek" - mondta Welch.

Maga a koncepció már ősrégi, azonban az iPod és a Linux használata merőben újnak hat. Az IBM PC-ken és noteszgépeken már 2003 óta telepítve vannak az Xpoint Technologies szoftverei. Az IBM a ThinkVantage program részét képező technológiát "IBM Rescue and Recovery"-nek nevezte el, mely akkor is "csináld magad" hozzáférést biztosít a hordozható- vagy asztali PC-k adataihoz, ha már nem képesek boot-olni. Ebben az esetben a felhasználó a noteszgépeknél a kék Acces key gomb, az egyéb ilyen szoftvert használó PC-ken pedig az F11 megnyomásával érheti el azt, hogy egy BIOS-szintű hívás segítségével az Xpoint szoftvere átvegye az irányítást. Vissza tud hozni fájlokat, könyvtárakat, de akár teljes rendszereket is, ha azokról korábban készültek image-fájlok. A szoftver rendelkezik diagnosztikai eszközökkel is; többek között megtekinthetők vele az aktuális BIOS beállítások is.




Az Xpoint Technologies szoftvere a merevlemez egy rejtett partíciójára menti az adatokat, amely elérhetetlen az operációs rendszer, vagy egy külső eszköz számára. Az első elkészített backup egy teljes mentés, amely után csupán a rendszerben beálló változások kerülnek tárolásra (differenciális mentések). Ezeket az adatokat kizárólag a "Rescue and Recovery" szoftver éri el, amely teljes mértékben független a Windows-tól: a mentések DOS-ban készülnek el a PC telepítésekor.

Külön érdekes, hogy az Xpoint elnöke és vezérigazgatója tagja volt annak a technikusi csapatnak, amely kidolgozta az első IBM PC számítógépet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.