Hirdetés

Az NEC arcfelismerő algoritmusa



|

Hirdetés

Az NEC működés közben is bemutatta rendszerét a múlt héten a hannoveri CeBIT vásáron.

Az algoritmus az úgynevezett „geodéziai megvilágítás bázisán” (Geodesic Illumination Basis - GIS) írja le a bőr megvilágításának különbségeit regisztrált adatként, amit az arc 3D letapogatásából számít ki, amely lényegében a személy arcának hálórácsos modellje. A hagyományos 2D arcfelismerési technológia a regisztrált adatokat az „élő” adatokkal veti össze, ami sokszor nem vezet stabil eredményhez a megvilágítás és a póz eltérései okán. Épp a labilis eredmények képezték a legnagyobb akadályt a pontos arcfelismerés, így a technológia széleskörű elterjesztése előtt, vélekedik az NEC. Az új rendszer azonosítja és kiemeli a 2D kép jellegzetességeit, és ezeket összehasonlítja a 3D GIB adatokkal, amivel 24-szer pontosabb azonosítást tesz lehetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.