Hirdetés

Az NEC-t az alacsony DRAM árak és a gyenge PC-piac is sújtja



|

Hirdetés

Az okok az alacsony memóriachip-árakban és a gyenge PC-piacban keresendők. A március 31-én véget érő pénzügyi évben a japán elektronikai óriás 60 milliárd yen (körülbelül 517 millió dollár) nettó profitra számíthat az előre jelzett 90 milliárd yennel szemben. Az utolsó, októberi előrejelzés óta a DRAM árak gyorsan estek, sőt az áresés a szakértői előrejelzések szerint még tovább folytatódik. Ez a számítógépgyártók számára jó, de az NEC-nek, amely az egyik legnagyobb memóriachip-gyártó, már nem annyira. Ráadásul a PC-piac is gyengélkedik különösen Észak-Amerikában és Európában. Így a PC-gyártók megrendelései is késnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.