Hirdetés

Az NSA a WikiLeaks olvasói után kémkedett



|

A Snowdentől származó dokumentumok szerint az amerikai hírszerzés az oldal valamennyi látogatóját megfigyelte.

Hirdetés

Újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra Edward Snowden, az elmúlt évek egyik legnagyobb kémbotrányának kirobbantója. Az informátor szerint az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat, az NSA a brit titkosszolgálat elektronikus hírszerzéssel foglalkozó ügynökségével, a GCHQ-val közösen a Wikileaks valamennyi látogatóját megfigyelte.

Az Intercept keddi riportja szerint az ügynökségek nem csak a Julian Assange által alapított szervezet önkénteseiről, hanem a WikiLeaks támogatóiról is adatokat gyűjtöttek. A GHCQ folyamatosan gyűjtötte az oldal olvasóinak IP-címeit és az általuk használt keresőszavakat.

Hirdetés

Snowden dokumentumai szerint az Egyesült Államok kormánya már 2010-ben felvette Assange-t és a WikiLeakst arra a feketelistára, amelyen a „rosszindulatú külföldi szereplők” (a terroristák és a terrorszervezetek) szerepelnek.

Assange a WikiLeaks weboldalán közzétett közleményében „törvénytelennek és felelőtlennek” nevezte az NSA akcióját, és felszólította a Fehér Házat, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.