Hirdetés

Az NSA az Angry Birds-ön kémkedik a játékosok után?



|

A New York Times szerint az NSA a népszerű játékon keresztül gyűjthet adatokat a felhasználókról. A Rovio cáfol.

Hirdetés

A New York Times hétfői cikkében azt írta, nem lehetetlen, hogy az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szolgálata, az NSA és más ügynökségek az Angry Birds játékokon keresztül gyűjtenek adatokat a felhasználókról. A játék fejlesztője, a Rovio kedden határozottan cáfolta a felvetést, mint írták, „egyetlen kémszervezettel sem működünk együtt, játszunk össze vagy osztunk meg adatokat”.

Hirdetés

Ilyet egyébként az inkriminált cikk szerzője sem állított: csupán annyit, hogy a játék azok közé az okostelefon-alkalmazások közé tartozik, amelyek révén a hírszerzés felhasználói adatokhoz férhet hozzá. Az Angry Birds több folytatása – köztük a nemrég bemutatott Angry Birds Go is – ugyanis támogatja a hirdetéseket ami lehetővé teszi az NSA számára, hogy „belehallgasson” a játék és a reklámozók szerverei közötti adatforgalomba. „Az információkra vadászó kémek ott ólálkodhatnak a háttérben” – olvasható a riportban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.