Hirdetés

Az NSA egész Amerikát lehallgatja



|

Az ügynökség a hívásinformációk begyűjtése mellett a beszélgetéseket is lehallgatja.

Hirdetés

A The Washington Post kedden, kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy az NSA-nek megvan a lehetősége és a kapacitása arra, hogy valamennyi, az Egyesült Államokban kezdeményezett és fogadott telefonhívást lehallgassa, és harminc napig visszahallgassa. Az ügynökség 2009-ben kezdte tesztelni a MYSTIC nevű lehallgatórendszert, amely 2011 óta teljes kapacitással működik.

Hirdetés

A Post szerint a MYSTIC-et „legalább egy” meg nem nevezett országban használják, és az NSA vezetői komolyan fontolgatják, hogy máshol is bevessék. A lap birtokába került szigorúan titkos összefoglaló szerint a projekt átfogó, mindenre kiterjedő lehallgatást és elemzést tesz lehetővé; messze túlmutat azokon a metaadat-gyűjtő programokon, amelyekről korábban cikkezett a nemzetközi sajtó.

A lap szerint az NSA az USA-n belüli hívásokat is lehallgatja: ezekre a „külföldi célpontok ellen irányuló hírszerzési tevékenység során mellékesen begyűjtött” információkként hivatkozik a dokumentum.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.