Hirdetés

Az NSA offline komputerekhez is hozzáférhet



|

A New York Times szerint az ügynökség munkatársai világszerte közel százezer online vásárolt számítógépet poloskáztak be.

Hirdetés

A New York Times keddi riportja szerint az NSA a Quantum kódnevű szigorúan titkos program keretében közel százezer online vásárolt laptopot poloskázott be világszerte. A technológia teljes hozzáférést biztosít a komputereken tárolt adatokhoz. A eszközöket saját rádióval is ellátták, így az ügynökség munkatársai akkor is szabadon turkálhatnak az állományok között, ha a fertőzött gépek nem csatlakoznak az internetre.

Hirdetés

A lap névtelenül nyilatkozó kormányzati forrásai szerint a projekt célja kínai és orosz hackercsapatok, mexikói drogkartellek, európai „kereskedelmi intézmények” és feltételezett terroristák megfigyelése.

A speciális poloskákat állítólag a Natanz urándúsító elleni Stuxnet-támadás előkészítése során vetették be először, az akció hónapokra megbénította az iráni atomprogramot. A Times állítólag már akkor tudott a Quantum-programról, amikor 2012 nyarán tudósított a kiberoffenzíváról, de kormányzati kérésre nem hozta nyilvánosságra a részleteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.