Hirdetés

Az online tévé lenyomja a mozit



|

A videóstreaming-előfizetésekből már 2017-ben több pénz folyhat be Amerikában, mint a jegyeladásokból.

Hirdetés

A PricewaterhouseCoopers (PwC) jelentése szerint 2017-re a Netflixhez és a Huluhoz hasonló online tévék előfizetései több bevételt fognak termelni, mint az amerikai mozik jegyeladásai. Négy éven belül a streaming-szolgáltatók lesznek a filmipar legerősebb szereplői az Egyesült Államokban. A TV-csatornák és az előfizetéses online szolgáltatók összesített bevételei 2017-ben elérhetik a 14 milliárd dollárt, ami 1,6 milliárddal több, mint a becsült box-office bevételek.

Hirdetés

A PwC elemzőinek számításai szerint az on-demand szolgáltatók keresménye öt év alatt 10 milliárd dollárral nőhet. A streaming-társaságok 2013-ban összesen 7,34 milliárd dollárt kerestek.

A szektor bevételeinek növekedéséhez nagyban hozzájárulhat a fizikai adathordozók iránti kereslet drámai visszaesése. A DVD- és Blu-Ray eladásokból, illetve kölcsönzésből befolyó összeg 2009 és 2013 között 3 milliárd dollárral csökkent. A becslések szerint 2013 és 2018 között újabb 4 milliárd dolláros visszaesésre lehet számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.