Hirdetés

Az Opera és a MySQL is ellene van



|

Hirdetés

Mint ismeretes, a múlt héten az Európa Parlament Jogi Bizottsága 16:10 arányban elfogadta a szoftverszabadalmi előterjesztést, így a kérdés július 6-án, szerdán az európai parlamenti képviselők elé kerül. Több vállalat elkeseredésében és a javaslat elfogadása elleni tiltakozásul úgy döntött, hogy közösen próbálnak fellépni az ügyben. A cégek közül a legismertebb a hasonló nevű nyílt forráskódú böngészőt fejlesztő Opera, de csatlakozott az akcióhoz az 1&1 Internet, a CAS Software a CSB-System, a GMX, a MySQL és a Materna vállalat is. A cégek összesen több, mint négyezer embert foglalkoztatnak.

Az akciót támogatja a nyílt forráskódú játékprogramjának fejlesztését erre az időre felfüggesztő és a NoSoftwarePatents.com oldalt üzemeltető fiatalember, Florian Müller is. Müller úgy véli, ugyan van néhány európai parlamenti képviselő, akik engedtek a multik csábításának és akiknek a multinacionális cégek érdeke fontosabb, mint saját pártjaik irányelvei, ám az európai honatyák és honanyák többsége még mindig ellenzi a javaslatot. Éppen ezért együttesen felszólítottak minden európai kis- és középvállalatot, valamint az akciójukkal szimpatizáló és a szoftverszabadalmak bevezetését ellenző céget és magánszemélyt, hogy csatlakozzanak a tiltakozásukhoz, mert csak így érhető el, hogy július 6-án az Európa Parlament ne fogadja el az előterjesztést.

Az akció célja egyértelmű: miként 2003-ban, úgy az idén is lekerüljön az Európa Parlament napirendjéről ez a kérdés és a közeljövőben az európai képviselőknek ne is kelljen az ilyen előterjesztésekről tárgyalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.