Hirdetés

Az Oracle vezeti az adatbáziskezelő piacot



|

Hirdetés

A most nyilvánosságra hozott adatok arról tanúskodnak, hogy tavaly az Oracle a piac 34.1 százalékát, az IBM pedig 33.7 százalékát szerezte meg. A bronzérmet a Microsoft csípte el, a redmondiak az adatbáziskezelők piacának ötödét birtokolták. Colleen Graham, a Gartner vezető elemzője úgy látja, az Oracle által mutatott látványos előretörés elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalat adatbáziskezelője jó teljesítményt nyújt és ezért népszerű Linuxon. Az IBM DB2 adatbáziskezelője főképp Unixon és a zSeries mainframe rendszereken ért el növekedést.

Továbbra is a Unix a legelterjedtebb platform az adatbázisokhoz, a unixos adatbázisok területén pedig messze az Oracle vezet, a vállalat a licenceladások 56 százalékát tudhatja magáénak. A unixos adatbázispiac 0.7 százalékkal csökkent, miközben a windowsos adatbáziskezelők licenceladásai 2003-hoz képest 10 százalékkal nőttek. Nem meglepő módon az utóbbi szegmensben a Microsoft a piacvezető 51 százalékos részesdéssel. A linuxos szegmens elképesztő mértékben, 118 százalékkal növekedett, itt az Oracle 80 százalék feletti részesedéssel bír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.