Hirdetés

Az OurMine lecsapott a Wikipedia társalapítójára



|

Ezúttal a Wikipedia társalapítójának, Jimmy Walesnek a Twitter-fiókját törte fel a hackercsapat.

Hirdetés

Rendszeresen hallunk az OurMine-ról, arról a hackercsapatról, amelyik általában a tech szektor legnagyobb vezetőire, illetve a közösségi fiókjaikra szeret lecsapni. 

Hirdetés

A támadások után különféle üzeneteket tesznek közzé, majd a jelszavak megváltoztatása és egyéb kár okozása nélkül felhívják az áldozat figyelmét, hogy legközelebb jobban ügyeljen a biztonságára. 

A mostani támadás célpontja a Wikipedia társalapítója, Jimmy Wales és a Twitter-fiókja volt. A hackerek Wales halálhírét is keltették, azonban percekkel később felfedték, hogy "a Wikipedia csupa hazugság, az OurMine az igaz". 

Az OurMine korábbi áldozatai közé tartozik Mark Zuckerberg, Sundar Pichai, valamint többek között a Twitter két társalapítója, Jack Dorsey és Evan Williams is.

Jimmy Wales fiókja időközben helyreállt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.