Hirdetés

Az SCO közölte a Linux licenc árát



|

Hirdetés

Ez egészen pontosan 699 dollár processzoronként. Blake Stowell, az SCO szóvivője közölte, ez az ár csak a szerverlicencre vonatkozik. Az asztali és beágyazott Linux felhasználók számára kínált opciók kialakítása még folyamatban van. Az SCO Intellectual Property License for Linux programja csak a szoftver futtatását teszi lehetővé, vagyis a forráskód megtekintését nem, mint ahogy a nyílt forráskódú termékként történő ingyenes forgalmazást sem.

Charles King, a Sageza Group elemzője túlságosan magasnak tartja a díjat - ha olcsóbb volna, a felhasználók szívesebben fizetnének néhány ezer dollárt, hogy a kérdéssel később ne kelljen törődniük. Így viszont a Linux felhasználók azt fogják követelni az SCO-tól, előbb bizonyítsa be, hogy övé a szellemi tulajdonjog. Az akadékoskodók megjárhatják, helyezte kilátásba Stowell, mert október 15. után már 1399 dollár lesz a processzoronkénti licencdíj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.