Hirdetés

Az SCO-t perrel fenyegetik



|

Hirdetés

„Pénteken deaktiváltuk webhelyünket, míg átnézzük a rajta található összes Linuxhoz kapcsolódó állításunkat és hivatkozásunkat”, közölte Hans Bayer, az SCO GmbH ügyvezető igazgatója. „Úgy döntöttünk, megvárjuk az új vállalati dizájnt is, amelyet anyacégünk készít összes webhelye számára, s csak ezután élesztjük újra a webhelyet.” Május 23-án a LinuxTag fejlesztő szövetség ügyvédei közölték a német leányvállalattal, péntekig vonják vissza állításaikat a Linux mag kódjának birtoklásával kapcsolatban, vagy tárják a nyilvánosság elé bizonyítékaikat. Bizonyíthatatlan állításaival az SCO sérti versenytársait, megfélemlíti a Linux felhasználókat és rontja a Linux hírnevét, közölte Andreas Gebhard, a LinuxTag szóvivője.

„Határozott hangon közöltük az SCO-val, hagyjanak fel annak hangoztatásával, hogy a szabványos Linux mag szerzői jogaikat sérti, ha ezt nem tudják bizonyítani”, fogalmazott Bayer. Jelenleg ügyvédeikkel tanácskoznak, hogy vállalják-e a pert a LinuxTaggal, s hozzátette, hogy Európában sehol sem olyan jól szervezett és hangos a Linux közösség, mint Németországban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.