Hirdetés

Az új Windows szervizcsomag felér egy frissítéssel



|

Hirdetés


A szervizcsomag telepítése megakadályozhatja alkalmazások futtatását, megzavarhatja a hálózati beállításokat, és olyan döntésekre kényszerítheti a technikailag képzetlen felhasználókat a PC konfigurálásával kapcsolatban, melyeket valójában nem is értenek.




Bár a szoftveróriás a Windows XP SP2-t szervizcsomagként kezeli, a frissítés inkább egy teljes operációs rendszer frissítéshez hasonló. A csomag a szokásos hibajavítások és frissítések mellett új elemeket is kínál, és jelentős változásokat a szoftver egészén négy nagy területen: a hálózat- és memória védelem, az e-mail és a böngészés biztonsága területén.



A Microsoft áldozatra kényszerült az SP2-vel, amely a biztonságra koncentrál a kompatibilitás rovására. Az eredmény az lehet, hogy bizonyos alkalmazások nem fognak működni. Különösen aggaszt egyes felhasználókat az, hogy a szervizcsomag egyes gépeket automatikusan frissít - a dolog egyenesen rémülettel tölti el Thomas Smitht, aki egy houstoni nagy cég informatikai vezetője, aki a tesztelés során azt tapasztalta, hogy a frissítés után a cég 5000 Windows XP asztali gépe nem tudott az otthoni irodával összekapcsolódni, ami „megbénítja a cégünket”, mondja Smith. De az SP2 olyan változásokat is tartalmaz, melyeket a felhasználó észre fog venni, például amikor a Windows Security Center riaszt, a varázsló beállítási döntéseket kér a felhasználótól.



A Microsoft tisztában van a fokozott támogatás iránti igénnyel, ennek részletein még dolgoznak, de a telefonos támogatás az egész világon ingyenes lesz.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.