Hirdetés

Az USA kevesli Dél-Korea fellépését



|

Hirdetés

Dél-Korea ezzel csatlakozott a feketelistán eddig szereplő 11 ország(csoport)hoz, miután december végén lezárult a Dél-Koreát érintő vizsgálat, amely megállapította, hogy az ország - amely az USA hatodik legnagyobb exportpiaca, a becslések szerint 572 millió dolláros veszteséget okozott 2002 folyamán az amerikai jogtulajdonosoknak. Különösen két dolgot kritizált az USTR - egyrészt, hogy a dél-koreai kormány nem terjesztett be törvényjavaslatot, amely erősíteni a hangfelvételek jogvédelmét, másrészt, hogy nem adott nagyobb jogosítványt a „koreai médiabizottságnak”, hogy megfékezhesse a filmes kalózkodást.

Mivel a szélessávú internet hozzáférés lényegében általános az országban, így már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a P2P fájlmegosztó szolgáltatások. Kezdetben a helyi Soridaba szolgáltatás volt a legnépszerűbb, ezt azonban a növekvő jogi nyomás miatt átmenetileg leállították, ezért a felhasználók áttértek más P2P hálózatok használatára. Dél-Korea természetesen nincs egyedül. Az USTR májusban közzétett listáján 50 ország szerepel, amelyek aggályosnak találtattak. Közülük 11 került a kiemelt feketelistára, melyekhez most Dél-Korea is csatlakozott: Argentína, a Bahamák, Brazília, az EU, India, Indonézia, Libanon, a Fülöp-szigetek, Lengyelország, Oroszország és Tajvan. Azok az országok, amelyek nem érnek el haladást az USA-val folytatott tárgyalásokon, szankciókra számíthatnak - mint pl. Ukrajna, amelyet nemrég 75 millió dollárra büntettek. Két ország, Kína és Paraguay viszont lekerült a feketelistáról, mert engedett az USA követeléseinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.