Hirdetés

Az USA legszegényebb városában épít kilövőállomást a SpaceX



|

Elon Musk cégének új beruházása 300 új munkahelyet teremthet Brownsville környékén.

Hirdetés

A The Verge keddi cikke szerint a texasi Brownsville közelében épülhet fel az MI-fóbiás Elon Musk magánűrtársaságának első kereskedelmi kilövőállomása. A SpaceX az USA legszegényebb régióját szemelte ki a beruházás helyszínéül; a komplexum felhúzása a becslések szerint 300 új munkahelyet teremthet, és 85 millió dollárnyi befektetést hozhat a városnak.

Hirdetés

Rick Perry texasi kormányzó közleménye szerint az állam 15,3 millió dollárt fektet a projektbe, amelynek jelentős részét infrastruktúrafejlesztésre fogják fordítani. „Texas évtizedek óta az ország űrkutatásának központja volt, így érthető, hogy a SpaceX államunkat választotta a kereskedelmi űrrepülés fejlesztésének helyszíneként” – vélekedett a kormányzó.

Az Associated Press beszámolója szerint a fejlesztésbe ötmillió dollárral a Greater Brownsville Incentives Corporation is beszáll; az illetékesek azt remélik, hogy befektetésük a következő 10 évben további 500 munkahelyet teremthet.

A SpaceX 2011 óta tárgyalt a texasi tisztségviselőkkel a kilövőállomás megépítéséről. A cég állítólag évi 12 rakéta fellövését tervezi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.