Hirdetés

Az utolsó pillanatban szűrték ki a Pentium 4 hibáját



|

Hirdetés

Az Intel talányosan annyit mondott a hibáról, hogy extrém körülmények között adattúlírást eredményezhetett volna. A hibát akkor észlelték, amikor már az alaplapra szerelt chipeket tesztelték a nagy PC-gyártóknak történő szállítás megkezdése előtt. A hibát kijavították, s a korrigált verziójú processzornál már nem találtak további rendellenességet. Az Intelnek nagyon kellemetlen lett volna, ha a high-end kategóriában – ahol a Compaq, a Dell és az IBM is bejelentette a P4-es chipekkel szerelt gépek közeli piacra dobását – hibás termékek kerültek volna a fogyasztókhoz, vagy késett volna a premier.

Természetesen előfordult már korábban is, hogy a processzor hibája miatt az Intelnek vissza kell hívnia forgalomba került termékeket. Tavaly tavasszal például egymillió PC alaplapot kellett visszahívni, mert a gyártás során alig több mint 800 chipsetbe olyan hibás alkatrész került, amely szélsőséges helyzetben a gép lefagyását és adatvesztést is okozhatott volna. Nyáron pedig az 1,13 GHz-es PIII chip gyártását kellett leállítani, és a PC-gyáraktól kisebb mennyiséget visszahívni, mert szintén szélsőséges körülmények között lefagyásokat tapasztaltak. Az Intel egy hónappal ezelőtt be is jelentette, hogy e típus gyártásának újraindítását nem tervezik az elkövetkező egy éven belül. Különböző technikai problémák miatt szintén régóta késik az olcsó PC-kbe szánt Timna processzorok bevezetése, s a Pentium 4 bemutatója is egy hónapot csúszott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.