Hirdetés

Backup4all a decemberi teljes verzió



|

Decemberi teljes verziónkkal fontos állományainkat helyezhetjük biztonságba csupán pár kattintás segítségével.

Hirdetés

A biztonsági mentések készítéséhez a legtöbb felhasználó úgy viszonyul, mint az autósok a biztonsági öv bekapcsolásához: mindenki tudja, hogy igen fontos, mégis rengetegen „felejtik el" használni. A Backup4all alkalmazás igen egyszerű lehetőséget kínál állományaink biztonságba helyezésére: a megfelelő paraméterek beállítása után a későbbiekben gyakorlatilag egyetlen kattintással mentést készíthetünk a megadott dokumentumokról.
Telepítése nagyon egyszerű, semmiféle különleges teendőnk nincs a célmappa megadásán kívül. A program 30 napon túli használatához internetes regisztráció szükséges: legegyszerűbben úgy juthatunk a megfelelő oldalra, ha rákattintunk az alkalmazás Start menüben lévő programcsoportjában a Get free registration key pontra. A megjelenő internetoldalon nevünket és e-mail címünket kell megadni (ellenőrzés miatt az utóbbit kétszer is), majd a Submit gomb lenyomása után kapunk egy levelet a regisztrációhoz szükséges névvel és kóddal. Ezeket a program Help -> Register...-> Register menüpontja alatt kell beírnunk a Registration name és Registration key mezőkbe. Mivel a kód meglehetősen hosszú, ezért célszerű a levélből a vágólapra másolni, majd a megfelelő mezőbe beilleszteni.
Amint mindezzel megvagyunk, máris birtokba vehetjük az alkalmazást. Elsőként ismerkedjünk meg programunk kezelőfelületével. Ablakának felső részét a kezeléséhez elengedhetetlen parancsok gyors elérésére való gombok foglalják el, baloldalt a korábban létrehozott mentések és mentéscsoportok, középen egy fájlböngésző, legalul pedig egy információs mező látható.

 

back1.png

 


Új mentést a File -> New Backup Wizard parancsot kiválasztva vagy pedig az eszköztáron a New gombra kattintva hozhatunk létre. Ez gyakorlatilag egy több ablakból álló varázslót hoz elő, amelyben a mentés minden paraméterét külön-külön kell beállítanunk. Az első ablakban meg kell adnunk a mentés nevét (valami olyasmit, amelynek alapján később is könnyen azonosíthatjuk: például „Levelezés lementése"), valamint azt, hogy melyik, úgynevezett mentéscsoportba tartozzon. Ezek gyakorlatilag több előre beállított mentést is tartalmazhatnak - logikailag összetartozó mentéseinket érdemes egy csoportba rendezni. Szintén az első ablakban rendelhetünk ikont is mentésünkhöz, valamint megjegyzést is fűzhetünk hozzá.
Ugyancsak itt lehet kiválasztani pár előre eltárolt mentési profilt (például Outlook Express). Ha élünk e lehetőséggel, akkor a következő lépésben nem nekünk kell megadnunk az archiválandó mappákat, azokat a program automatikusan kiválasztja nekünk. Amennyiben nem így döntünk, a következő pontban nekünk kell felvennünk azokat a mappákat és állományokat, amelyekről biztonsági mentést akarunk készíteni.
Ezután adjuk meg a célmappát: mutassuk meg a programnak, hogy a lementett állományokat hová másolja. A következő lépés a mentés típusának meghatározása. Az olvasóinknak ajándékba adott változat csak a Mirror (tükrözés) módszert ismeri, de ez is részletesen konfigurálható. Meghatározhatjuk például, hogy a mentés folyamán a program a korábbi állományváltozatokat is eltárolja, sőt az ezek elhelyezésére szolgáló mappákat is automatikusan elneveztethetjük különböző sablonok alapján.
A következő ablakban szűrőkkel szűkíthetjük tovább az előzőleg mentésre kijelölt mappák tartalmát.

 

back2.png

 

Szűrhetünk állománynévre, kiterjesztésre, állományattribútumra, létrehozási, utolsó módosítási és megnyitási dátumra, valamint állományméretre is. A szűrők használatával gyakorlatilag teljesen testre szabhatjuk, hogy mely fájlok kerüljenek bele (vagy ne kerüljenek bele) a mentésbe. Ezek után már csak pár haladó beállítást kell elvégeznünk, és a Finish gomb lenyomására máris hozzáadjuk mentésünket a listához.
Ha a mentéset tartalmazó lista bármely elemére ráállunk, a fájlböngészőben azonnal megjelenik az abban található összes állomány egy fastruktúrában. Minden állomány előtt egy kis ikon mutatja annak állapotát (például új állomány vagy megváltozott fájl), ezekre a fájlböngésző ablak jobb felső részén található gombokkal tudunk szűrni.

 

back3.png

 

 

A Backup4all lite 3.6 teljes verziója megtalálható a decemberi számunk CD/DVD lemezmellékletén.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.