Hirdetés

Bajban a Samsung, szeptemberben jön az iPhone 6 - A hét legfontosabb hírei



|

A hét számos izgalmas hírt tartogatott a technológia iránt érdeklődő újságolvasók számára. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Hirdetés

Nagy bajban a Samsung

Komoly gondok elé néz a Samsung. 2007-től jó pár évig ők voltak az Apple A-szériás processzorainak kizárólagos beszállítói, de az utóbbi időben a cupertinói vállalat másokat, köztük a tajvani TSMC-t is bevont az iPhone-ok és iPadek alkatrészeinek gyártásába. A dél-koreai cég egyik legfontosabb üzletága, a félvezetőgyártással foglalkozó System LSI egyre kevesebb megrendelést kap, idén 848,5 millió dolláros veszteség elé néz.

 

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a Samsung okostelefonjai iránt is egyre kisebb a kereslet, az egyik legfontosabb piacon, Kínában például már nem ők, hanem a Xiaomi a vezető gyártó. Mindez persze a pénzügyi eredményekre is hatással van, a legutóbbi negyedévben a cég bevétele és nyeresége is alaposan visszaesett.

Részletek >>

Hirdetés

Szeptember 9-én mutatják be az iPhone 6-ot

A Re/Code szerdán jelentette, hogy az Apple szeptember 9-én mutatje be legújabb okostelefonját, az iPhone 6-ot. Az oldal értesüléseit a Wall Street Journal és a Bloomberg is megerősítette.

 

A készülék várhatóan szeptember 19-től lesz megvásárolhat az Egyesült Államokban. Az Apple állítólag a 4,7 és az 5,5 hüvelykes modellt is bemutatja majd.

Részletek >>
 

Snowden további három évig maradhat Oroszországban

Anatolij Kucserena, az NSA-botrányt kirobbantó informátor ügyvédje megerősítette, hogy Edward Snowden további három évre megkapta az ideiglenes tartózkodási engedélyt az orosz hatóságoktól.

 

Snowden, aki tavaly augusztusban talált ideiglenes menedékre az országban, a múlt hónapban kérte tartózkodási engedélye meghosszabbítását. Szabadon utazhat; akár külföldre is mehet, de legfeljebb három hónapot tölthet az országon kívül, különben visszavonják az engedélyt.

Részletek >>
 

Egymilliárd felhasználó adatai az orosz maffiánál

A New York Times értesülései szerint orosz hackerek 542 millió e-mail címhez és több mint 1,2 milliárd felhasználóhév-jelszó pároshoz jutottak hozzá; ez minden idők legnagyobb adatlopási akciója.

 

Az adatok megszerzéséhez botnetet és SQL-injekciókat alkalmaztak, amelyekkel összesen 420 ezer különböző weboldalt támadtak meg. A csoport egy kis orosz városkából hajtotta végre az akciót, és bár az értesülések szerint az adatok nagy részét még nem értékesítették, néhány szervezet nevében már aktívan spamelik a közösségi oldalakat.

Részletek >>
 

Komoly változásokat hoz a Windows 9

A Windows 9 felhasználói felületén nem a Start menü lesz az egyetlen komoly újítás. A Microsoft fő célja állítólag a „régi” felhasználók visszacsábítása, ezért mindent megtesznek, hogy a Windows XP és a Windows 7 felhasználóknak kedveskedjenek.

 

A Windows 9 (Threshold) egyik újdonsága az lesz, hogy már virtuális asztalokat is kezelhetünk. A másik szembetűnő változás az lesz, hogy száműzik a Windows 8-ból megismert Charms bart.

Részletek >>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.