Hirdetés

Bajban az Amazon



|

A befektetők türelmetlenek, megindult lefelé a részvény-árfolyam.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a befektetők kezdik elveszíteni a türelmüket az Amazonnal kapcsolatban. Ennek jeleként tegnap 12 százalékkal zuhant a kereskedőóriás részvény-árfolyama. Az elmúlt években nagy erőkkel tört fölfelé a tőzsdén az Amazon. Ennek az oka az volt, hogy bár igen komolyan költötték a pénzt és veszteségesek voltak, a befektetők örültek a nagyon magas árbevételeknek, amelyek folyamatosan nőttek. 

Hirdetés

A mostani, 126 millió dolláros veszteséggel zárt második negyedévet azonban lehet, hogy megelégelték, legalábbis ezt jelzi a mostani részvényeladási hullám. Még rosszabb, hogy a jelenlegi negyedévre 810 millió dolláros mínuszt jósolnak az Amazonnak

Természetesen nem arról van szó, hogy az Amazon nagy bajban van, vagy rosszul megy nekik. Valójában az összes pénzüket bővítésre költik, raktárak felállítására, alkalmazottak felvételére, technológiai fejlesztésekre, illetve a rivális áruházak tönkretételére a jelentős árengedményekkel. A befektetők reményei szerint ez a stratégia végül térde kényszeríti az Amazon összes riválisát, hogy aztán az óriás árakat emelhessen, és nagy nyereségeknek örüljön. 

Az Amazon azonban még mindig elégedetlen a helyzetével. Ezt jelzi a Fire okostelefon, a Netflixszel való rivalizálás, a Kindle Unlimited, illetve, hogy mindenáron legyőznék az olyan nagy cégeket, mint az eBay vagy a Wal-Mart. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.