Hirdetés

Bankkártya karóra



|

Fizetőeszközként is használható kronométert bocsátott ki a Garanti Bank.

Hirdetés

Hasonlóan a PayPass technológiát alkalmazó bankkártyákhoz, a PayPass karóra lehetővé teszi a 15 euró alatti kifizetések elvégzését PIN-kód használata és bizonylat aláírása nélkül. Jóllehet, a kártyabirtokos aláírása továbbra is szükséges a nagyobb értékű vásárlások esetén. A fizetés úgy jön létre, hogy a Garanti bank ügyfelei a karon lévő órát közvetlenül a PayPass olvasó elé helyezik. Tehetik ezt több mint 600 kereskedelmi elfogadóhelyen Törökországban, többek között a Burger King, a Starbucks, a Cinebonus, a TAV (Atatürk Repülőtér, Isztambul) valamint az Isztanbuli Komp Társaság pénztárainál.

 

karorasmall.jpg

 

Cathleen Conforti, a MasterCard Worldwide PayPass termékekért felelős vezetője elmondta: „Az érintés nélküli fizetési technológia fontos szerepet játszik abban, hogy az európai kereskedelem készpénzforgalma fokozatosan mérséklődjön. Jóllehet ez az újszerű termék csupán egy azon lehetőségek közül, melyek segítségével kényelmesen és biztonságos fizethetünk a MasterCard európai elfogadóhelyein. A MasterCard érintés nélküli fizetési technológiája forradalmi, hiszen képes arra, hogy módosítsa a vásárlói magatartást. Jelenleg a világ számos részén használják a PayPass technológiát különböző, nem kártya-alapú eszközökben; például kulcstartón, csuklópántokban vagy mobiltelefon készülékekben. Számunkra nyilvánvaló, hogy a nehezen kezelhető készpénz dominanciája hamarosan véget ér."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.