Hirdetés

Bármelyik okostelefonról lelopja az adatainkat az NSA



|

Az iPhone, az Android és még a BlackBerry sem akadály az NSA-nek.

Hirdetés

A német Der Spiegel névtelen forrásból származó, de hiteles dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy az amerikai NSA és a brit GCHQ egyaránt olyan módszereket dolgozott ki, amelyek segítségével ellophatják az okostelefonok tulajdonosainak az adatait. Az ügynökségeknek nem gond a névjegyzékhez, a híváselőzményekhez és az üzenetekhez sem hozzáférni. A legrosszabb az egészben, hogy minden platform érintett, az iOS, az Android, sőt még a BlackBerry is. 

Hirdetés

Az NSA állítólag külön munkacsoportokat szervezett az egyes platformokhoz, a helyzetben pedig a legijesztőbb, hogy a nagyon biztonságosnak tartott BlackBerryk esetében már 2009. májusa óta képesek bármit ellopni, akármelyik telefonról. Az évek során két alkalommal rövid időre átverte őket a BlackBerry, de hamar újra mindent feltörtek. Ezzel óriási folt esett a gyártó nevén, amely mindig azt állította, a levelezése feltörhetetlen. 

Furcsa módon az NSA képes volt úgy adatokat gyűjteni, hogy egyik nagy gyártó sem volt ennek tudatában. A betörést egyébként úgy vitték véghez, hogy először az emberek számítógépeibe törtek be, majd mikor szinkronizálták a telefonokat, azokba is bejutottak. A német lap szerint ugyanakkor nem minden telefont túrtak át az amerikaiak és a britek: a legtöbb esetben célzottan álltak rá a kijelölt személyekre és a telefonjaikra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.