Hirdetés

Bármi áron betiltanák a YouTube-ot a törökök



|

Az alkotmánybíróság kiáll a YouTube mellett, a török kormányt ez nem érdekli.

Hirdetés

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök mindent megtett, hogy Törökországban végleg elhallgattassa a szennyesei teregetésében platformként szolgáló Twittert és YouTube-ot. Az alkotmánybíróság ugyanakkor másodszor is lecsapott a miniszterelnökre, és a Twitter pártolása után most a szólásszabadság korlátozása miatt alkotmányellenesnek találta Erdogan azon döntését is, amely szerint a YouTube-ot be kell tiltani az országban. 

Hirdetés

A március 27-én életbe lépett blokád ellen a YouTube már korábban is fellebbezett, és természetesen számos tüntetés is volt a kormány tiltó és korlátozó politikai lépései ellen. A YouTube mindeddig nem különösebben kívánta kommentálni a török kormányfő álláspontját. 

A Hurriyet Daily News az alkotmánybíróság döntése ellenére úgy tudja, hogy a török kormányt nem érdekli a törvényellenesség, a "bűnözői tartalmak" miatt nem áll szándékában feloldani a YouTube blokkolását. Az álláspontjukról hiteles képet ad, hogy egy április 9-i bírósági döntést - a blokád feloldásáról - már semmibe vettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.