Hirdetés

Felvásárolta a Toshiba az OCZ-t



|

A várhatónak megfelelően relatíve aprópénzért kelt el a gyártó.

Hirdetés

A múlt héten sokakat váratlanul érve az OCZ bejelentette a saját maga elleni csődeljárás megindítását, hiszen nagyjából 5 éve veszteséges volt a gyártó, a piaci körülmények pedig nem tették lehetővé a talpra állását. A vállalat által tegnap kiadott közlemény alapján az előzetesen egyezkedésnek megfelelően a Toshiba felvásárolja a gyártó összes szellemi és fizikai tulajdonát, plusz a mérnöki csapatát.

Hirdetés


Az üzlet elméletileg 60 napon belül véglegesedik, az átmeneti időszak alatt az OCZ termékei továbbra is forgalomban maradnak, a cég működéséhez szükséges anyagi feltéteket a Toshiba fogja biztosítani. Sajnos egyelőre nem világos, hogy márkaként tovább él-e majd a jövőben az OCZ, ám a sajtóközlemény sugallata szerint van rá esély; luxus lenne kidobni a bejáratott nevet, mikor annak fogyasztói szempontból pozitív a megítélése.


A második fontos nyitott kérdés, hogy az OCZ meddig lesz képes maradéktalan eleget tenni a garanciális javításokkal vagy cserékkel kapcsolatos kötelességeinek, ám az eladások átmeneti folytatása valószínűleg pozitív jelként értelmezhető.


(Forrás: TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.