Hirdetés

Békét kötött az Apple és Google



|

A vállalatok kukázzák az összes folyamatban lévő szabadalmi perüket.

Hirdetés

Úgy tűnik lassan véget érhetnek a mobilipar titánjai közti nagy tárgyalótermi háborúk, ugyanis a szinte minden fontos eljárást elindított Apple újabban mintha hajlana a csatabárd elásására. Néhány nappal ezelőtt az Apple-Samsung per fejeződött be: ugyan a dél-koreai vállalatnak a döntés alapján 119,6 millió dollár kártérítést kellene fizetnie (szemben az Apple 2 milliárd dolláros eredeti követelésével), azonban az almások nyerőnek bizonyult szabadalmai kapcsán érvényességi vizsgálatot kértek az ügyvédek, ezek lezárultával a cégnek talán nem is kell majd kinyitnia a pénztárcáját.
 

Hirdetés


Ami ennél is érdekesebb, hogy pénteken az Apple és Google közös közleményben hírül adták a tárgyalótermen kívüli megegyezésüket, így a világ minden táján – amely konkrétan az Egyesült Államokat és Németországot jelenti – azonnali hatállyal beszüntetik a pereskedést. Az információk alapján nagyjából 20 különálló eljárás landol a süllyesztőben, ezek során a Google helyett formálisan a Motorola Mobilty volt az androidos fél. A leánycég az elkövetkező hetekben kerül a Lenovo tulajdonába, viszont a szabadalmai a Google-nél maradnak.


Az Apple és Google keresztlicencelési megállapodást nem kötöttek, azonban állításuk szerint legalább részben együtt kívánnak működni a rogyadozó amerikai szabadalmi rendszer megreformálása érdekében. A mostani kiegyezés nem vonatkozik az Apple egyéb androidos készülékgyártók ellen indított pereire.

 

(Forrás: Reuters, 9to5Google

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.