Hirdetés

Bemutatkozott a Super Hi-Vision



|

Az NHK ízelítőt adott a 32 megapixeles tévéadásokból.

Hirdetés

 

Januárban mi is beszámoltunk Önöknek a Japánban fejlesztett Super Hi-Visionről, vagy más néven Ultra HD-ről. A tervek szerint a japánok 2015-től 33 megapixeles, 7680 x 4320-as felbontású tévéadásokat élvezhetnek.

 

Egy japán televíziós kereskedelmi társaság, az NHK most élőben is bemutatta a Super Hi-Visiont. A 7680 x 4320-as méretű képet két LCoS projektor segítségével vetítették ki egy 6,6 x 3,7 méteres felületre.

 

super-hivision.jpg

 

A cég egyébként szintén kifejlesztett egy 8K-s stúdiókamerát, merevlemezes rögzítőt, és egy szélessávú optikai, IP-hálózatos átviteli rendszert is az Ultra HD-hez.  

 

Ahogyan az alábbi képen is látszik, a Super Hi-Visionnel új értelmet nyer a HD mint fogalom. A 22,2 csatornás hangzásról pedig már ne is beszéljünk...

 

uhdvcomparison060107.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.