Hirdetés

Bemutatkoztak a Canon új videokamerái



|

Hirdetés

Emellett fontos szolgáltatásuk az elektronikus képstabilizátor (EIS), 2,5 inches LCD-képernyőjük 123000 pixel megjelenítésére képes – az MVX350i jelű modell beépített mini video-lámpája és digitális állókép-vakuja pedig gyenge fény-viszonyok között is tökéletes felvételeket biztosít.

Valamennyi modell a Canon saját fejlesztésű DIGIC DV processzora segítségével végzi az állóképek és a videofelvételek (egymástól független csatornán történő) feldolgozását. Mindegyik készülék PictBridge kompatibilis, és a speciális „Nyomtatás/Megosztás” gomb segítségével lehetővé teszik az állóképek arra alkalmas fotónyomtatókon történő kinyomtatását számítógép használata nélkül, valamint a képek közvetlen feltöltését PC-re és Internetre. Az MVX350i mindezeken felül egy 0.6-szoros nagylátószögű előtétlencsével is rendelkezik.



Canon MVX350i

Az 1.33 millió képpontos, 1/4.5 inch méretű CCD képérzékelő a memóriakártyára történő rögzítéskor 1.23 millió, a miniDV kazettára készülő felvételek esetén 860 000 pixel adatainak tárolását teszi lehetővé. A Canon aszférikus lencsetaggal látta el a 18-szoros és 20-szoros zoom objektívjeit, amelyek éles, kontrasztos és szférikus torzulásoktól mentes felvételeket biztosít (ez utóbbi hiba általában a szerényebb minőségű optikáknál tapasztalható). A különösen világos környezetben – például strandon vagy sípályán – észlelhető fehérárnyalat-vesztés elkerülése érdekében valamennyi új modell úgynevezett „dupla-semleges” (ND) szűrővel rendelkezik. Az éles, valósághű felvételek érdekében a lencsetagok Super Spectra bevonata kiküszöböli a belső fényvisszaverődések révén kialakuló szellemkép-kialakulást (a világos fényforrások esetén a megjelenő „másodlagos” képet) és a beszűrődést.


Canon MVX330

A videokamerákba épített elektronikus képstabilizátor (EIS) csökkenti a zavaró kép-bemozdulásokat, és nyugodt, egyenletes felvételkészítést tesz lehetővé. A Canon képstabilizátora olyan nagy hatékonysággal csökkenti a készülék bemozdulásának következményeit, hogy a legtöbb szituációban feleslegessé válik az állvány használata. A képstabilizátor a 4:3-as és a 16:9-es képarányú üzemmódban is alkalmazható.

A 16:9-es formátum különlegesen nagy felbontással is használható, amely az EIS kikapcsolásával átfogóbb komponálást biztosít. A 16:9-es módban az LCD a torzulásmentes képet biztosító „Letter Box” formátumra kapcsol, így a felhasználó pontosan azt a képet látja, amit a készülék rögzít.

Az új digitális videokamerák DV és USB csatlakozóval is rendelkeznek. A kamerák az IEEE1394 porton keresztül számítógéphez csatlakoztathatók, így elvégezhető az álló- és mozgóképek szerkesztése, illetve a memóriakártyán tárolt anyagok nagysebességű áttöltése. Az USB csatlakozó szintén a digitális videokamera memóriakártyáján tárolt videók és fényképek egyszerű és gyors áttöltésére szolgál.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.