Hirdetés

Bennfentes kereskedésért ítélték el a Microsoft volt menedzserét



|

Brian Jorgensen egyik barátját látta el szigorúan bizalmas üzleti információkkal. Két évet kapott.

Hirdetés

Két év börtönbüntetésre ítélték a Microsoft egyik volt menedzserét. Brian Jorgensent, aki elbocsátásáig pénzügyi vezetőként dolgozott a vállalatnál, azért állították bíróság elé, mert belekeveredett egy bennfentes kereskedési ügybe.

Hirdetés

Jorgensen 2012-ben adott egy fülest egyik barátjának, Sean Stokke-nak arról, hogy a Microsoft 300 millió dollárt fektet egy, a Barnes & Noble-lel kötendő stratégiai partnerségbe. A tőkeinjekció hírére a könyvkiadó részvényeinek értéke 50 százalékkal nőtt; az ügyészek szerint a két férfi 184 000 dollárt keresett a bolton.

Stokke és Jorgensen régóta ismerték egymást, korábban ugyanannál a vagyonkezelő társaságnál dolgoztak. A Reuters értesülései szerint Stokke egyszerű postai borítékokban küldte el a nyereségből neki járó részt Jorgensennek, amelyek mindegyike tízezer dollár készpénzt tartalmazott. Nem a Barnes & Noble balhé volt az egyetlen olyan eset, amikor a páros bennfentes kereskedéssel próbálkozott. Másfél éven belül még kétszer kaszáltak ilyen - illegális - módon a tőzsdén: összesen 414 000 dollárt kerestek, mielőtt lebuktak volna.

Stokke valamivel olcsóbban megúszta, mint barátja, őt egy-másfél év börtönre ítélték. A bennfentes kereskedést meglehetősen szigorúan veszik az Egyesült Államokban, akár 20 évet is kaphat az, akit rajta csípnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.