Hirdetés

Beperelték a Google-t és az Apple-t a Street View miatt



|

Szabadalomsértés miatt nyújtott be keresetet a kevéssé ismert PanoMap Technologies.

Hirdetés

Szinte nem telik el olyan nap, hogy egy cég valamiért ne perelne be egy másikat. Az ilyen esetek között egyre gyakoribb a médiában "szabadalomtrollkodásnak" nevezett akció is, amely a mostani ügyre is illik. Ezúttal a Google és az Apple jogászhadseregének lesz komoly feladata.

 

A PanoMap Technologies mindkét vállalat ellen keresetet nyújtott be, a Street View szolgáltatás miatt, amely iOS-en keresztül is elérhető. Az iOS-es Google Maps alkalmazás miatt a 6 563 529-es számú amerikai szabadalomra hivatkozva indított pert a PanoMap Technologies.

 

 

A szabadalom röviden egy interaktív rendszerre hivatkozik, amely részletes terület megtekintését teszi lehetővé panorámaképekkel. Az eljárás szerint jelezve van a kamera pozíciója, iránya, és látható egy térkép vagy egy panorámakép egy adott objektumról.

 

A szabadalom eredetileg Jerry Jongerius tudós nevéhez fűződik 2003-ban. Ezt a szabadalmat vásárolta meg 2011-ben az Empire IP nevű cég, majd ebben részesedést szerzett a PanoMap - a CSA cégcsoport egyik tagja -, amely 2012. február 14-én jutott hozzá a hivatkozott szabadalmi joghoz; majd rövid időn belül indított pert a két cégóriás ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.