Hirdetés

Berlinben bemutatkozott az új BenQ-Siemens mobiltelefon-márka



|

Hirdetés

A Siemens egykori mobiltelefon-üzletága és a végfogyasztóknak szánt elektronikai eszközöket gyártó tajvani BenQ dinamikus és egymást kiegészítő kapcsolatából építkező új vállalat a harmadik generációs technológia területén, a BenQ multimédiás tapasztalatait felhasználva kívánja megvetni a lábát a piacon. Az együttműködés a két cég tapasztalatait hasznosítja a kutatás-fejlesztés, a formatervezés, a fogyasztók megszólítása és a gyártás területén, és egyesíti a kétféle vállalati kultúrát. Az így létrejött BenQ Mobile egyedülálló és versenyképes gyártó, amely innovatív és vezető szerepre törekszik a mobiltechnológiák és a digitális konvergencia gyorsuló fejlesztésében.
A vállalat újrapozícionálásának támogatásaként a BenQ Mobile agresszív márkastratégia mellett kötelezte el magát, és erős, globális fogyasztói márka felépítését célozta meg. A BenQ-Siemens márka a vállalat mindkét arcát jól tükrözi. A BenQ és a Siemens világának egyesülését a racionalitást jelképező négyzet és az emocionalitást kifejező kör egy emblémán belüli ábrázolása jeleníti meg. Ugyancsak erre utal a lila szín, amely az érzelmi töltést hordozó vörös és a racionális kék keveréke. A márka mögött meghúzódó elképzelések szerint a BenQ-Siemens elsősorban érdekességgel és a mobiltechnológiában rejlő lehetőségekkel kívánja megragadni a fogyasztót.
A BenQ-Siemens márka debütálásával egyidőben, a vállalat bemutatta az első három, közös márkanév alatt futó készülékét. Az EF81-et, az S88-at és az S68-at a vékony forma és prémium fémburkolat jellemzi. A jövendőbeli termékkínálatot az EF81 tükrözi leginkább, amely a gyors UMTS-technológiát tömöríti egy különlegesen vékony, összecsukható magnézium készülékbe. A BenQ-Siemens tervei szerint 2006-ban bevezetett termékeinek legalább a harmada 3G-készülék lesz, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a multimédiás funkciókra is: a tervek szerint négy termékükből három rendelkezik majd zenelejátszó vagy FM-rádió funkcióval és minden második telefonjukba legalább 1,3 megapixeles kamerát kívánnak beépíteni. Ami a formatervezést illeti, a BenQ-Siemens elegáns, mégis meglepő küllemű, a két cég tapasztalatait egyesítő készülékekkel lép a piacra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.