Hirdetés

Betiltották a MEGA felhős tárhelyét



|

Olaszország két film miatt úgy döntött, kivonja a forgalomból a MEGA-t.

Hirdetés

Bár az FBI-tól megmenekült Kim Dotcom, a jövőben sem lesz oka unatkozni. Olaszországban például egy kis független filmterjesztő vállalat, az Eyemoon Pictures arra panaszkodott a bíróságon, hogy két filmjük, a The Congress és a Fruitvale Station már azelőtt elérhető volt a MEGA felhős tárhelyén, hogy egyáltalán leadták volna bármelyiket is a mozikban. 

Hirdetés

A filmekkel kereskedő cég valamiért nem kereste meg a szolgáltatót a kalóztartalmak törlésével kapcsolatban, a római bíróság pedig egyenesen úgy döntött, hogy ezt a kötelező lépést kihagyva, egész Olaszországban be kell tiltani a MEGA-t

A MEGA természetesen fellebbez a cenzúrának mondott döntés ellen, de addig sincsenek nagy gondban a haladóbb olaszok. Amint a hasonló tiltásoknál mindig, úgy most is megoldást jelent a szolgáltatás elérésére a Google DNS vagy valamilyen VPN-es eszköz. 

Érdekesség, hogy szintén elfogadható indok nélkül tiltották be az olaszok az orosz Mail.Ru levelezőszolgáltatást. Sokak szerint az olasz bírók gondolatmenetével valójában a létező összes felhő-alapú tárhelyet azonnal be lehetne tiltani egy maroknyi kalózkodó emberre hivatkozva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.