Hirdetés

Betiltották a Symantecet és a Kasperskyt



|

Kínában egyre keményebben lépnek fel a külföldi tech cégek ellen.

Hirdetés

Kínai médiajelentések szerint a kormány kitiltotta a jóváhagyott vírusvédelmi szoftverek listájáról az amerikai Symantec és az orosz Kaspersky összes termékét. A kormány a két fejlesztőcég betiltásával a külföldi technológiát szeretné lekorlátozni az országban. Az elképzelés jegyében a jóváhagyott szoftvermárkák listáját kínai cégekkel bővítették: a Qihoo 360 Technology, a Venustech, a CAJinchen és a Beijing Jiangmin, valamint Rising is felkerültek rá. 

Hirdetés

A Symantec eddgi nem nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban, a Kaspersky pedig annyit közölt, hogy felveszik a kapcsolatot a kínai hatóságokkal. A kínai szemlélet mostanában sokat változott az NSA és Edward Snowden botrányának a hatására, bár az Amerikával szemben húzódó cyberháború eleve fokozta az ellentéteket. 

Az elmúlt időszakban több amerikai céget is támadás ért a kínai kormány részéről. A Cisco és az IBM mellett az Apple-t is vádolták már kémkedéssel, a Microsoft ellen jelenleg is vizsgálatot folytatnak. A Windows 8-at például annyira nem szerette Kína, hogy a kormányzati használatát egyenesen betiltották a rendszernek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.