Hirdetés

Betiltották Thaiföldön a Bitcoint



|

A döntés precedensként szolgálhat szerte a világon.

Hirdetés

Az anonimitása, átláthatatlan működési jellege és regulázhatatlansága miatt többek közt a bűnözők körében is rendkívül népszerűvé vált Bitcoin világszerte nagy dilemma elé állította a kormányokat, ráadásul az új fizetőeszköz köré gyorsan épülő gazdaság miatt egyre fontosabb pénznem körüli helyzet tisztázása. A Bitcoin promótálására, további jogi problémáinak megoldására különféle szervezetek jöttek létre, ám azok erős lobbitevékenysége egyelőre nem hozta meg a gyümölcsét.


A valuta útját egyengetők nagy bánatára Thaiföld precedenst teremtve a világon az elsőként szimplán betiltotta a Bitcoint, azaz innentől kezdve az ország lakosai hivatalosan nem vásárolhatnak és adhatnak el belőle, tilos az exportálása és importálása. Az indoklás szerint a döntés oka, hogy lehetetlen a pénzügyi felügyelete, továbbá jelenleg jogilag sem tudnak vele mit kezdeni.


A hatóság nem zárta ki a decentralizált BitCoin jövőbeli legalizálásának lehetőségét, ám egyelőre nem úgy tűnik, hogy valaha megoldódhatnának a kifogásolt problémák, hiszen valamiféle központi hatalom létrehozásával pont a lényege veszne el a fizetőeszköznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.